Scherp aan de wind

Fiets
evenementen >

Op ons trackrecord:

  • Toertocht La Vuelta Holanda Breda
  • Utrechtse Fiets Vierdaagse
  • Tour d’Utrecht
  • Classico Giro Utrecht

Waar zijn wij scherp in en regelen we voor u ……. gebaseerd op de ervaring van de organisatie van de bovenstaande evenementen.

Allereerst is het heel belangrijk om te weten wat voor fietsevenement gewenst is. Is het een meerdaags evenement, een toertocht of bijvoorbeeld een pelotonstocht. Daarna bepalen we met u de koers en schrijven we een routeplan. Op basis van die twee essentiële onderdelen nemen we de eindverantwoordelijkheid op ons voor de de volledige operationele organisatie, de uitvoering en het verloop van de genoemde evenementen.

Hieronder vallen uiteraard de volledig en zeer gedetailleerde draaiboeken. Deze worden tijdens de voorbereiding bijgewerkt en regelen we alle vergunningen.

Bij fietsevenementen zijn er ook heel specifieke activiteiten die nodig zijn. Is er bijvoorbeeld motor begeleiding nodig, uiteraard regelen we dat dan.

Als het fietsevenement georganiseerd wordt om te genieten van de omgeving, dan zorgen we voor een mooie route met, indien gewenst, wat “pit”stops op bijzondere locaties. Als het evenement georganiseerd wordt om een snelle tijd neer te zetten, dan zorgen we dat er geen obstakels op de route zijn.

De verzorgingsposten langs de route zijn een ander punt van aandacht, waar je bij een hardloopevenement een “snelle post” wilt hebben, moeten we hier rekening houden met bereikbaarheid en genoeg ruimte voor de deelnemers.

Voor een fietsevenement bouwen we een speciale start en finish straat, deze dient aan bepaalde voorwaarden te voldoen, waar wij door alle ervaring zeer goed mee om weten te gaan en daardoor mooie straten neer kunnen zetten. De bebording of bewegwijzering van een fietsevenement is ook essentieel, dus om de paar kilometer hangt een routebord of daar waar de fietsers de bocht om moeten om de route te vervolgen.

Uiteraard kunnen we ook aan de fietsevenementen speciale thema’s koppelen, waardoor de tocht net iets meer is dan een tochtje op de fiets en dus meer een evenement op de fiets, een waar men nog vaak aan terug zal denken.

Tot slot willen we nog met u delen dat we alle inkoop van materialen (onder meer van medailles, kleding, hekken tot plaskruizen) regelen, we onderhandelen met leveranciers voor beste prijs en correcte en op tijd leveringen, volgens afspraak en binnen de vastgestelde budgetten.

We staan garant voor een professionele samenwerking met iedereen die betrokken is bij de organisatie (leveranciers, gemeenten, plaatselijke overheden en -diensten, vrijwilligers, deelnemers, verenigingen,..).

Naast het genoemde routeplan verzorgen we social media omtrent de evenementen in samenwerking met fotografen, webdesigners, pers en vrijwilligers. Ook briefen we en sturen we medewerkers, ingehuurde professionals, vrijwilligers en betrokken sportclubs voor- tijdens- en na de evenementen aan

Met al het bovenstaande varen we Scherp aan de Wind af op de door u gekozen evenement, uitvoering, ondersteuning en eindbestemming.

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2024 Scherp aan de wind

Thema door Anders Norén